Tuesday, May 1, 2007

Gadget za Google Home

Google vec neko vreme omogucava svojim korisnicima da imaju potpuno personalizovanu naslovnu, home, stranicu, na kojoj se mogu prikazivati sadrzaji za koje se korisnik sam opredeli. Servis se nalazi na adresi http://www.google.com/ig i ukoliko ga jos niste aktivirali, preporucujem vam da to uradite odmah, jer je stvarno vrlo udobno, brzo i jednostavno procitati omiljene vesti i pogledati novosti na omiljenim sajtovima bez obzira na to gde se fizicki nalazite.
Ono sto ovaj servis cini mocnim su gadgeti, koji su neka vrsta plug-inova za Google Home Page. Ima ih raznih, od obicnih citaca RSS-ova, pa do arkadnih igrica tipa PacMan, od vase volje zavisi sta ce se naci na vasoj stranici.
Elem, zasto ovo pisem?
Zato sto mi je danas bilo dosadno, pa sam odlucio da i ja napravim jedan mali gadget koji ce prikazivati polozaj ISS u realnom vremenu (imate ga sa desne strane).
Servis se nalazi na adresi http://www.geosocial.net/gadget/iss1.xml a na vas GHome ga dodajete "rucno" tako sto posetite link "Add Stuff", a onda "Add by URL" u cije polje treba upisati postavljeni link.

No comments: